Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

C.I.B FIN BALT EE LV LT MVA BALT EE LV LT JMVA JV-10 V-10 LTJV-11 EEJV-11 EEV-11 BALTV-11 HEW-11 V-11 LV-12 MV-14

FLAVIO DES VALLÉES LONGERONNAISES "TOLKKU"

 

kuva: Jin Kaakinen

 

• Virallinen nimi: Flavio des Vallées Longeronnaises

• Rotu: gascognenbassetti

• Sukupuoli: uros

• Syntymäaika: 1.2.2010

• Rekisterinumero: FI35920/10 tai LOF6086

• Kasvattaja: Dominique Boutet, Ranska

• Omistaja: Milla Leskinen

• Korkeus: n. 34 cm

• Paino: 15 kg

• Isä: Cirus

• Emä: Volante

• Sisarukset:

veljet: Fevrier

siskot: 

• Sukutaulu: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI35920%2F10&R=35

 

• Luonnetesti: 6.4.2012, tuomarit Sirkka Lempinen ja Jorma Lankinen 

 

 

toimintakyky +1 kohtuullinen

terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

puolustushalu +1 pieni

taisteluhalu +2 kohtuullinen

hermorakenne +1 hieman rauhaton

temperamentti +2 kohtuullisen vilkas

kovuus +1 hieman pehmeä

luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinenluoksepäästävä, avoin

laukauspelottomuus +++ laukausvarma

 

= 157 p. 

 

• Terveystutkimukset:

27.1.2012:

silmätutkimus: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

sydänkuuntelu: ei sivuääniä

lonkat: A/B

kyynärät: 0/0

selkä: terve

Maailman paras matkamuisto, Tolkku tulossa Ranskasta.

Tolkku, Tolkutin, Tölkki, Tolouse, Tolkuttaja, Tolkuttomuus, ranskalainen makkara, lakritsipötkö, oma pieni sumutorvi

Olin alun alkujaan ihaillut basset bleu de gascognea rotuna koirakirjoista. Kun rupesin jossain vaiheessa miettimään mahdollista pikkukoiraa laumaani, tuli se mietiskelyjen jälkeen esiin vahvimpana vaihtoehtona. Halusin koiran joka ei ole liian pieni ja rikkimenevä isojen vinttarien seassa, ei kaipaa erityistä paimenmaista aktiviteettia vaan on enemmän metsästysrotuinen, ja on ehdottoman koira- ja ihmissosiaalinen. Tottakai koiran piti myös miellyttää silmää. 

Harkitsin ensin basset houndia, mutta katseltuani niitä näyttelyissä ja tutustuttuani terveystilastoihin hautasin sen suunnitelman. Halusin koiran joka varmasti eikä vaan mahdollisesti on hyvin liikkuva ja terve rakenteeltaan, eikä omaa löysää ihoa ja poimuja. Gascognenbassetti alkoi siis näyttää parhaimmalta vaihtoehdolta, ja kävin Suomen silloista ainoaa urosta näyttelyissä katsomassakin. En kuitenkaan muutamaan vuoteen tehnyt mitään basset-haaveilujen suhteen.

Äkkiä ja yllättäen meille tuli sitten Lettu (katso In memoriam). Hurmaannuin totaalisesti rotuun ja sen luonteeseen, ja jäi tietysti vietävästi harmittamaan ja surettamaan kun jouduin luopumaan Letusta sen sopeutumisvaikeuksien takia. Reilun vuoden päästä aktivoiduin etsimään uutta gascognelaista, jonka aioin hankkia tällä kertaa ulkomailta. Otin yhteyttä pariin ruotsalaiseen kasvattajaan saamatta kunnollisia vastauksia, kunnes  Tolkun kasvattaja Ranskasta vastasi sähköpostiini ja tarjosi urospentua.

Vaikka olin suunnitellut narttua, innostuin välittömästi, ja pian olikin lennot, hotellit ja junat Ranskaan hankittu. Kävimme Pariisista käsin junalla kauniissa Nantesissa jonne Tolkun kasvattaja toi pennun. Kielimuuri oli melkoinen, koska hän ei puhunut kuin pari sanaa englantia ja minä saman verran ranskaa, mutta onneksi saimme seuralaisenani olevan tulkin kautta asiat hoidettua ja lähdettiin pentu kassissa kohti Pariisia. Tolkku oli todella reipas ja kiltti koko tuontimatkan, yksin hotellihuoneessa ollessaankin oli ollut nätisti ja hiljaa. Myös lentokoneen matkustamossa se vain nukkui.

Kun Tolkku piristyi matkan jäljiltä Suomessa alkoi sen luonteeseen pystyä kunnolla tutustumaan. Ja miten ihana luonne se olikaan! Gascognelaiseen tapaan iloinen hännänheiluttaja, kiltti, reipas, kaikkia ihmisiä ja koiria rakastava luppakorva. Tolkku on hyvin nöyrä ja tottelevainen sekä myös melkoisen oppivainen, joten uskoisin siitä olevan harrastustasolla tokoon tai agiinkin jos omistajalla olisi kiinnostusta. Suuri nenänkäyttäjä se on ollut pennusta asti. Tolkulla on järkyttävä, kammottava, pelottava baskervillenkoiramainen ääni jota se käyttelee taajaan. Sisällä se ei onneksi hauku rapun äänille tms. kuten eivät muutkaan koiramme, mutta mielenkiintoisille asioille kuten rapusta ulos astumiselle pitää antaa bassosävyinen fanfaari ja leikeissä samoin möykätä kuin viimeistä päivää.

Nimensä Tolkku sai ihan mukavia substantiivisanoja miettimällä, kun Lettu-nimeä en nyt urokselle viitsinyt laittaa. Pitäähän sitä joku Tolkku olla. :)

Tolkku on ollut hyvin terve ja reipas, se jaksaa painella vinttareiden perässä tuntikausia ja korkeinkaan lyhkäisemmät jalat rajoittavat pystysuorimpia kallioseiniä pitkin porhaltamista. Yhtä urheilullinen siis kuin vintitkin, kuten meillä on vähän pakkokin olla. Tolkun luonnetesti meni myös mahtavasti ja makkarakoira todella osoitti olevansa yksi kultakimpale myös vakaalta luonteeltaan.

Tolkku on ollut kaikinpuolin oikea unelmien täyttymys ja täytyy tässä olla todella onnellinen että olen saanut näin upean koiran!

 

 

©2019 Kennel Venetian - suntuubi.com